Lokale attraktioner nær Hotel Phønix i Brønderslev

Attraktioner

inspiration til lokale attraktioner

Der er fri adgang til den smukke park hele året.  I den 7 ha. store park er der over 10.000 rhododendron-planter fordelt på ca. 130 arter. Flere steder i parken er der opstillet borde og bænke, hvor man kan nyde sin medbragte mad eller kaffe. Parken er let fremkommelig for f.eks. kørestole og barnevogne.

Vildmosemuseet er et kulturhistorisk egnsmuseum, som fortæller om Store Vildmoses historie - om mose- og landbrug, nedstyrtninger i mosen under 2. verdenskrig, handel og håndværk og køkken -og stuemiljø. Museet har til huse på Paukjærgaard, som har rødder tilbage til 1600-tallet.

Kunstværk af Thilo Frank, som Hjallerup vandt i forbindelse med projektet Vores kunst - et samarbejde mellem DR og Statens kunstfond samt lokale bidragydere. Nyd turen gennem den cirkulære trækorridor! EKKO ligger placeret ved Hjallerup Mekaniske Museum og Hjallerup sø, tæt på markedspladsen.

Det er den stenrige Ingeborg Skeel, der har æren for i 1580 at have opført et af Danmarks smukkeste renæssancehuse, Voergaard Slot. Men hendes eftermæle er trods alt lidt blakket, og der verserer hårrejsende historier om borgfruens gerrighed og ugerninger. Således fortælles der, at hun straks efter byggeriets afslutning tog livet af bygmesteren Philip Brandin. Fordi hun ville sikre sig, at bygmesteren ikke tog andre steder hen og opførte et lignende slot for nogen anden.

På museet kan livet på landet gennem 150 år fra perioden 1800-1950 opleves. Perioden var en tid med store forandringer. Med vej- og jernbanenettets udbygning i Nordjylland 1852-1929 opstod nye byer, og i dem blomstrede et driftigt håndværk og forretningsliv op. 

Besøg museet og se de små landerhverv, som for alvor forsvandt i 1960'erne til fordel for større butikker og butikskæder. Her kan ses den lille landkøbmand, manufakturhandlen, skrædderiet eller karetmagerens værktøj, som i dag alle er minder om det lille driftige handelsliv i de små stationsbyer.   

Der findes et enestående møllemiljø i Dorf ved Jyske Ås lige nord for Dronninglund. En vandmølle fra 1600-tallet, en hollandsk vindmølle bygget som hjælpemølle til vandmøllen i 1887 og en firlænget møllegård med bygninger fra ca. 1900-1925 - i dag kulturhistorisk museum.

Dronninglund Slot hed oprindelig Hundslund Kloster og er en herregård, der ligger i den østlige del af Vendsyssel, i Dronninglund. Slottet er en selvejende institution og drives som hotel og kursuscenter. Slottet blev i 1100-tallet oprettet af kongen til nonner fra Benediktinerordenen. Senere kom flere fornemme ejere til, heriblandt Dronning Charlotte Amalie, der i 1690 omdøbte slottet til Dronninglund. De smukke bygninger er i dag, med respekt for de historiske rammer, indrettet til hotel- og kursuscenter.

Stor forlystelsespark ved Fårup. Hele området fylder det samme som 55 fodboldbaner og garanterer oplevelser for alle aldre. Der er aktiviteter for både dem, som bare vil nyde blomsterne og samværet med familien samt de vilde vovehalse, som ikke kan få nok af spændingen på de hurtige og høje rutsjebaner.

Booking